Før Etter

Liten bakgårdshage på 20 m2 trengte frodighetRosehage, lysthus, vanndam og sitteplasser på plass

Bakgårdshage 12 m2

Denne lille, bynære hagen på 12 m2 + terrasse skrek etter forvandling. Plan ble utferdiget og familien fikk rosehage, steinlagte stier og uteplass, stauder, sitteplasser, lysthus og en vanndam. Hva mer kan man ønske seg på 12 m2?

Rekkehushage på 30 m2

Denne igjengrodde hagen innbø ikke til bruk. Noe måtte gjøres. Plan ble laget for både sitte- og solplass, gjennomgående blomstring med stauder og et vannbasseng. Belysning var en viktig del av denne hagen.

Utebelysning skaper stemning

Dammen var smykket i denne lille hagen og når sesongen tilsa at kveldene var mørke, ga belysningen et stort pluss til utelivet. Det var også et flott element å titte ut på fra innerommet.

Byhage basert på stein og mur

Eierne av denne hagen hadde liten tid til stell og vedlikehold, men ønsket å kunne invitere venner og familie på hyggelige sammenkomster i hagerommet. Løsningen ble en  hage basert på stein lagte flater med enkelte åpninger for vekster, vegger av vintergrønne trær for skjerming av innsyn samt oppmurte vegger som også fungerte som bakvegg for benker og peis. Det ble et trivelig uterom som ikke krevde mer enn eierne ønsket å bidra med.

Rådyrsikker kjøkkenhage med plass til hygge

Familien ønsket seg en rådyrsikker kjøkkenhage. Et hjørne av hagen ble satt av og nøye planlagt i forhold til å kunne gjerde inn slik at rådyrene ikke kunne hoppe over og spise opp alle de gode grønsakene. Plassen ble et trivelig område med bakvegg av naturmaterialer (vedkubber) som lunet av for vinden, gulv lagt i marktegl gjør at varme akkumuleres og gjør overgangen til natt smidigere, samt at dyrkningskasser i dobbel høyde blir brukt. En lun og koselig sitteplass ble det også plass til.

Et langt, kjedelig parti var ønsket mer spennende

Dette partiet lå mellom to hjørner av hagen og eierne ønsket seg mer hagefølelse, frodighet og spennende opplevelser.

Bed i organiske former, med frodige stauder ble planlagt, sammen med vann og speil-løsning, som lurer en til å tro at denne delen av hagen er bredere enn det egentlig er.

Byhage basert på stein og mur

Eierne av denne hagen hadde liten tid til stell og vedlikehold, men ønsket å kunne invitere venner og familie på hyggelige sammenkomster i hagerommet. Løsningen ble en  hage basert på stein lagte flater med enkelte åpninger for vekster, vegger av vintergrønne trær for skjerming av innsyn samt oppmurte vegger som også fungerte som bakvegg for benker og peis. Det ble et trivelig uterom som ikke krevde mer enn eierne ønsket å bidra med.

Rådyrsikker kjøkkenhage med plass til hygge

Familien ønsket seg en rådyrsikker kjøkkenhage. Et hjørne av hagen ble satt av og nøye planlagt i forhold til å kunne gjerde inn slik at rådyrene ikke kunne hoppe over og spise opp alle de gode grønsakene. Plassen ble et trivelig område med bakvegg av naturmaterialer (vedkubber) som lunet av for vinden, gulv lagt i marktegl gjør at varme akkumuleres og gjør overgangen til natt smidigere, samt at dyrkningskasser i dobbel høyde blir brukt. En lun og koselig sitteplass ble det også plass til.

Et langt, kjedelig parti var ønsket mer spennende

Dette partiet lå mellom to hjørner av hagen og eierne ønsket seg mer hagefølelse, frodighet og spennende opplevelser.

Bed i organiske former, med frodige stauder ble planlagt, sammen med vann og speil-løsning, som lurer en til å tro at denne delen av hagen er bredere enn det egentlig er.

Byhage basert på stein og mur

Eierne av denne hagen hadde liten tid til stell og vedlikehold, men ønsket å kunne invitere venner og familie på hyggelige sammenkomster i hagerommet. Løsningen ble en  hage basert på stein lagte flater med enkelte åpninger for vekster, vegger av vintergrønne trær for skjerming av innsyn samt oppmurte vegger som også fungerte som bakvegg for benker og peis. Det ble et trivelig uterom som ikke krevde mer enn eierne ønsket å bidra med.

Rådyrsikker kjøkkenhage med plass til hygge

Familien ønsket seg en rådyrsikker kjøkkenhage. Et hjørne av hagen ble satt av og nøye planlagt i forhold til å kunne gjerde inn slik at rådyrene ikke kunne hoppe over og spise opp alle de gode grønsakene. Plassen ble et trivelig område med bakvegg av naturmaterialer (vedkubber) som lunet av for vinden, gulv lagt i marktegl gjør at varme akkumuleres og gjør overgangen til natt smidigere, samt at dyrkningskasser i dobbel høyde blir brukt. En lun og koselig sitteplass ble det også plass til.

Et langt, kjedelig parti var ønsket mer spennende

Dette partiet lå mellom to hjørner av hagen og eierne ønsket seg mer hagefølelse, frodighet og spennende opplevelser.

Bed i organiske former, med frodige stauder ble planlagt, sammen med vann og speil-løsning, som lurer en til å tro at denne delen av hagen er bredere enn det egentlig er.